מתכון לסופלה שוקולד
אני בטוחה שמה שאני הולכת לספר פה קרה לכולכם בלי יוצא מן הכלל. לכל אחד מאיתנו יצא להגיע למסעדה, עם משפחה או חברים. בהתחלה יושבים, בודקים מה בתפריט ולבסוף מזמינים את הדבר שהכי מצא חן בעייננו. אחרי שהזמנתם את האוכל והשתייה, הוא מגיע וכולם אוכלים ונהנים. לאחר הארוחה תמיד יש את התחושה הקטנה הזו שחייבים לסיים עם משהו מתוק. בודקים עם כולם אם הם רוצים קינוח ומבקשים מהמלצר את תפריט הקינוחים. לאחר שעברתם יחדיו על תפריט הקינוחים, בסופו של תהליך, בלי יוצא מן הכלל הקינוח שרובנו נזמין יהיה סופלה שוקולד.
למה דווקא סופלה אתם שואלים? כי ישנו מנהג בישראל בארוחות במסעדות להזמין קינוח משותף, ומה יכול להיות רע בעוגת שוקולד חמימה עם איזה כדור גלידה ליד? בהמשך המאמר נבין ביחד מהו סופלה ואיך אפשר להכין לגמרי בעצמנו סופלה מפנק למשפחה או לחברים.
מהו סופלה?
המילה סופלה מגיעה היישר מהמטבח הצרפתי ומתורגם בעברית למילה "תפיחה". זהו מאפה קל ואוורירי העשוי ברובו מביצים. רובנו לא מכירים אך בתחילת דרכו וגם היום סופלה יכול להיות מוגש כמנה עיקרית – מאפה מלוח או כקינוח – כמו סופלה השוקולד שכולנו אוהבים ומכירים.
ממה מורכב סופלה?
סופלה מורכב משני דברים עיקריים:
- בלילה – הבלילה יכולה להיות מתוקה – כמו בסופלה שוקולד או מלוחה – עם גבינות לדוגמא.
- קצף ביצים – נותן את הנפח והאווריריות לסופלה.
סופלה שוקולד
בתוך בלילת הקינוח האהוב ישנם מרכיבים רבים, אז כדי שתוכלו להכין אותו בעצמכם ארשום את המתכון ואיך לא גם אתן כמה טיפים מנצחים.
מתכון סופלה שוקולד
ההמלצה הראשונה שלי, עוד לפני שאתם אפילו מתחילים להתלכלך בדקו שיש לכם את כלל המצרכים הבאים בבית:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס קמח
- 3 חלמונים
- 3 ביצים (גודל 2)
- קוקוטים חד פעמיים מנייר כסף, או מסיליקון.
- שוקולד חלב – להמסה – לא חובה.
אופן הכנת סופלה השוקולד
- נשתמש בשיטת בן מארי על מנת להמיס את השוקולד המריר, עד להמסה מלאה.
- נוסיף לקערה השוקולד גם את החמאה, גם אותה עד המסה מלאה.
- נוריד את הקערה מהסיר ונערבב במיקסר את החמאה והשוקולד שהמסנו יחד עם כמות הסוכר הדרושה.
- נוסיף את הביצים והחלמונים ונערבב 30 שניות.
- נוסיף פנימה את הקמח ונערבב עד לאחידות המסה.
- נעביר לקוקוטים חד פעמיים מנייר כסף או סיליקון.
- נאפה בחום של 200 מעלות ל15 דק.
המלצה נוספת, אם יש לכם אורחים ניתן להגיש חם על המקום, אך אם סתם בא לכם לאכול בבית, ניתן להקפיא את הסופלה ולחמם אותו לפני ההגשה.
טיפ שלישי וכנראה שגם לא האחרון בבלוג שלי – באתרי האינטרנט השונים ניתן לחשב את כמות המצרכים הרצוי לכמות הסופלה שתרצו להכין. אז לפני שאתם רצים לקניות קחו דקה לעשות את החישוב הפשוט הזה וכך תחסכו לעצמכם זמן ולחזור לסופר.
טיפ למכורי השוקולד, אם הסופלה השוקולדי אינו מספיק לכם, ניתן להמיס שוקולד ולמזוג אותו מעל הסופלה וכך תהפכו את הקינוח שלכם לשוקולדי וטעים במיוחד. לאחר שהאורחים באו וטעמו מסופלה השוקולד האדיר שלכם, ניתן לשבת ולהתפנק על אחד משל עצמכם או להזמין סדנת שוקולד שבה נכין סופלה שוקולד יחד.
נתראה במתכון הבא, עדי.