עוגות שוקולד – מתכון למנה מנצחת

אתם עומדים לארחים אורחים חשובים ולא רוצים לטעות במנת הקינוחים? רוצים להכין מנת קינוח שכולם יאהבו? אל תחשבו פעמים! עוגת שוקולד תעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר.

עוגות שוקולד מאז ומתמיד נחשבו לעוגות הקלאסיות, אלו עוגות שכל ילד לא ישכח. הריח של השוקולד החם, הריח של העוגה שעכשיו יצאה מהתנור יכול לשגע כל אחד ואחת מאיתנו ללא קשר לגיל.

למה כדאי להכין עוגות שוקולד כשמארחים?

אם אתם עומדים לאחר אורחים ואתם רוצים שכל אחד מהאורחים שלכם יהנה מהקינוחים אז עוגות שוקולד מהוות פתרון מושלם! אחד היתרונות הבולטים שיש בעוגות שוקולד הוא שניתן להכין אותם גם חלביות וגם פרווה, לאותם אנשים השומרים על כשרות. למרות שעוגות פרווה נחשבות לעוגות פחות טעימות, השוקולד המריר בעוגות השוקולד הפרווה נחשב לשוקולד איכותי המצליח להפוך עוגת פרווה פשוט לעוגה ממש טעימה שכל אחד היה רוצה לטעום.

תוספות מומלצות לעוגות שוקולד

תוספות על עוגות יכולות לגרום לכל עוגה, תפלה או לא, להיות עוגה בטעם נפלא בעיצוב מגרה במיוחד. תוספות יכולות להיות על מגוון של סוגי עוגות בהתאם למתכון.
אז אילו תוספות ניתן לשים על עוגות שוקולד? להלן הרשימה המומלצת:

  1. מקופלת– פירורי מקופלת לבנה או חומה יכולה לתרום גם לטעם וגם למראה העוגה.
  2. סוכריות שוקולד– סוכריות שוקולד צבעוניות יכולות להיות תוספת מושלמת הנותנת צבעע לעוגה.
  3. שוקולד נמס– תוספת של שוקולד נמס היא התוספת הפופולרית ביותר. שוקלד נמס תורם לניראות של העוגה ולעשות אותה מגרה מתמיד.
  4. בננה – הרבה אנשים לא יודעים זאת אבל בננה היא תוספת מושלמת עם שוקולד. הבננה תתן טעם חדיש לעוגה ותעשה תושה של פונדו.
  5. תותים – תותים , כמו בננה, יתנו צבע אדמדם לעוגה ותיצור גירוי לסועדים.
עוגות שוקולד

לאחר שדיברנו כל כך הרבה, הגיע הזמן לעשות. להלן מתכון של עוגת שוקולד שכל אחד יכול להכין:

מתכון עוגת שוקלד משגעת

מצרכים:

קביות שוקולד מריר או חלבי לפי בחירתכם.
חלב
כף קקאו
כף אבק נס קפה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס שמן
קמח
אבקת אפייה
ביצים

אופן ההכנה:

  1. נרתיח סיר גדול ונשפוך אלין את השמן, קוביות השוקולד, החלב, קקאו, כפית נס וסוכר.
  2. נחכה עד שהכל ימס ונערבב תוך כדי עד שמגיעים לעיסה אחידה.
  3. ניקח קערה נפרדת ונערבב בתוכה את הקמח ושוקולית / קקאו, סוכר ואבקת אפייה.
  4. נכין קצפת בעזרת הפרדה של החלבונים מהביצים ונערבב היטב עם סוכר. לאחר שמגיעים לקצפת אחידה נוסיף אותה לסיר החם ונערבב פעם נוספת היטב היטב.
  5. להוסיף הכל עם הקמח ונערבב עד הגעה לבלילה אחידה ללא גושים.
  6. נשפוך הכל לתבנית בצורה הרצוייה ולהכניס לתונור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.
  7. לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה ולהגיש.

** מומלץ להוסיף תוספות על העוגה לפי הטעם הרצוי

השארת תגובה