קינוח שוקולד – הקינוח המושלם לאחר ארוחה בשרית טובה

עוגת שוקולד
תוכן עניינים
מעוניינים לקבל הצעת מחיר ?
כתבות אחרונות

החלטתם לארח ובחרתם בבחירה המושלמת של ארוחה בשרית, עכשיו הגיע הזמן רק להחליט על קינוח. כדאי שתדעו שאין משהו שישתלב כקינוח בצורה מושלמת יותר מקינוח שוקולד, במיוחד אחרי בשר.

 

קינוח מושלם מתחיל בארוחה מושלמת

לפני שנגע בקינוח, חשוב להבין שכדי שהקינוח יהיה מושלם הארוחה עצמה צריכה להיות מושלמת לא פחות. הקינוח הוא לא גולת הכותרת וחשוב שיהיה לו קדימון מצוין. כשאתם בוחרים להכין ארוחת בשרים, כדאי שתבחרו בבשרים האיכותיים ביותר ובציוד ההכנה הטובה ביותר. במידה ואתם מתלבטים מהם האמצעים הטובים ביותר להכנת הבשר, תוכלו להסתכל באתר https://www.bbq.co.il שיוכל להכווין אתכם בהחלטה.

 

מתכונים לקינוחי שוקולד

לשומרי הכשרות – כדאי שתדעו שבאופן כללי קינוחי שוקולד הם האפשרות המושלמת לקינוחי פרווה:

כדורי שוקולד מהירים (מושלם בעיקר לארוחה בשטח)

 

מצרכים

1 חבילת ביסקוויטים

1 עוגת שוקולד/בראוניז מוכנה

כף אבקת קקאו

1 חבילת שוקולד נמס

אופציה להוספת טעמים: 3/4 כוס טחינה גולמית/ 3/4 כוס של קפה מומס

לציפוי: סוכריות צבעוניות, אגוזים גרוסים, קוקוס טחון

 

הוראות הכנה

  1. טוחנים או כותשים היטב את הביסקוויטים לפירורים. מוסיפים את העוגה המוכנה ומערבבים.
  2. ממיסים את השוקולד ומוסיפים אותו ביחד עם אבקת הקקאו. מוסיפים את הטחינה או הקפה. מערבבים עד שיוצאת עיסה רכה אך לא דביקה.
  3. מגלגלים לכדורים ומצפים בסוכריות או קוקוס ומגישים.

בראוניז

מצרכים

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

3/4 כוס קמח

1/2 כוס אבקת קקאו

1/4 כפית מלח

3/4 כוס חמאה או שמן

1 חבילת שוקולד

הוראות הכנה

  1. מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו והמלח יחד. מוסיפים לתערובת את השמן ואת הביצים.
  2. ממיסים את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד שיוצאת עיסה נוזלית.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת או מלבנית ואופים במשך כ30-45 דקות, ב180 מעלות, עד שקיסם שננעץ יוצא כמעט נקי.
  4. אקסטרה: לקבלת הקרום המיוחד מעל הבראוניז מומלץ להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר.

עוגת לבה שוקולד (כ-8 מנות אישיות)

מצרכים

200 גרם חמאה (אפשר גם מרגרינה)

200 גרם שוקולד מריר ואיכותי

4 ביצים

4 חלמונים

כוס סוכר

1/4 כפית מלח

כוס קמח

הוראות הכנה

  1. מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והמלח ומשאירים בצד.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה. לאחר שמתקרר מעט, מוסיפים את הביצים בזהירות אחת אחת תוך כדי טריפה מתמדת (שלא יהפכו לחביתה). באותו אופן מוסיפים פנימה את החלמונים ומערבבים.
  3. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח והסוכר וטורפים עד שהכל נבלע יחד.
  4. יוצקים את כל התערובת לתבניות קטנות או לכוסות עמידות לאפייה, להכנת עוגות אישיות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, למשך זמן של כ15-20 דקות. אופים עד ששולי העוגות מתייצבים אך המרכז עדין למגע ורך.
  5. בונוס – מומלץ להכניס קובייה או שתיים של שוקולד למרכז העוגה, לקבלת אפקט לבה מרהיב.
  6. מומלץ להגיש את העוגה עם כדור גלידת וניל (אפשר גם פרווה).

אהבתם? שתפו עם החברים!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram